Mogelijkheden en iets over mij

naamloos5
Zorginstelling Laren, 2010
boele03
Stadscafé Leiden 2014

Feest  Buitenveldert 2009

Muziekcafé de Paap,
Den Haag 1994

1. Muziek en entertainment voor feesten en partijen met geluidsband
Non stop muziek voor uw feest zolang de avond duurt!!

 

2. Zang & Piano voor recepties e.d.
Een fijne mix van eigen repertoire en bekende pop, rock, soul en ballads.

 

3. Muziek met de Pieter Boele Band 
Een zeer ervaren viermans formatie speelt in de huidige bezetting sinds 2006. Speelt uitsluitend eigen nummers en 1 of 2 bekende pop/rock classics.

 

4. Coverband Mainstage

 

5. Zingen met ouderen. Zorginstellingen en buurthuizen   
Een programma voor en door ouderen over de waardevolle dingen van het leven, die ondanks alle veranderingen nooit verloren gaan. Anderhalf uur met een koffiepauze zingen we de klassiekers van vroeger. Verzoekjes zijn altijd welkom.
Lees hier verder >>

 

6. Composities en tunes
Voor zang- en popgroepen, koren, het bedrijfsleven, radio- en tv omroepen, radio- en tv commercials, stationcalls, kortom in de meest uiteenlopende muzikale situaties kan ik een unieke bijdrage leveren.

 

Over mij 

In juni 1959 ben ik geboren en ik kwam al gauw in contact met de Rock-‘n-Roll muziek uit die tijd. Buddy Holly, Elvis Presley en de Tielman Brothers. Dat kwam omdat mijn moeder dat geweldige muziek vond en al in 1961 de zeezender Radio Veronica had aanstaan. Ik groeide op met die zeezender en was helemaal gek van de beat- en popmuziek. Ik zong werkelijk alles mee en wou eigenlijk diskjockey worden want wat Joost den Draaier en Lex Harding deden, nou dat wilde ik ook. Een mix van fantastische jingles, een kort babbeltje en dan een dijk van een plaat draaien. Op de lagere school ging het minder en dat kwam omdat ik constant was afgeleid door wat er zich  buiten de schoolramen afspeelde. Ieder geluid en elke beweging was een trigger voor me. Een vogel die zong, jongens die aan het voetballen waren, of gewoon geluiden en klanken in het algemeen. Op de middelbare school was dat nog intenser, en dat ik op het zeer vrije Montessori lyceum terecht kwam waar je feitelijk je eigen gang kon gaan, maakte dat er niet beter op en dat ging ten koste van mijn schoolresultaten. Muziek bleek echter een heel belangrijke rol in mijn leven te zijn en het bleef niet met thuis liedjes zingen, ik ontdekte de piano, akkoorden, begon liedjes te schrijven en vormde op mijn 18e een schoolband waar ik leadzanger werd.

Mijn wisselende stemmingen waren nog niet zo duidelijk aanwezig en ik deed gewoon wat er van mij verwacht werd: lekker meedoen met alles. Toch merkte ik dat ik snel moe was en dat ik grote gezelschappen niet lang kon verdragen en vaak gesprekken van anderen hoorden waar ik helemaal niets mee te maken had en dat maakte mij zeer gespannen en dat ik me meestal wilde terugtrekken. Dat is eigenlijk de rode draad in mijn (muzikale) leven, echter op het podium voelde ik me werkelijk thuis. Dus dan maar veel optreden en vanaf eind jaren 70 tot op heden doe ik dat nog steeds. Met zo nu en dan een single uitbrengen, mijn composities pluggen en meedoen aan muziek programma’s op radio en televisie.

Soms wordt mij gevraagd waarom ik niet op grotere podia sta en als antwoord zeg ik dan maar wat. Maar eigenlijk weet ik het wel: na een poosje zeer actief te zijn met optredens, liedjes uitbrengen en promoten en contacten maken met platenmaatschappijen of producenten val ik weer terug in mijn oude belemmerende patroon dat het me te veel wordt en dat ik word leeggezogen door te veel prikkels van buiten en overweldigd door van alles wat er schijnbaar om mij heen gebeurd.  Het kan dan zijn dat ik een paar jaar even alles laat varen. Mijn gevoeligheid heeft volgens mij te maken met een andere kijk op de wereld. En door te luisteren naar bijvoorbeeld dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=jevWr3IIIfc kan ik voor mij zelf datgene inzichtelijk maken waar ik op dat moment behoefte aan heb om toe te passen wanneer er weer te veel dingen gebeuren. Want het is natuurlijk jammer dat ik mezelf telkens zo tegenwerk en ik gewoon meer wil optreden en mijn liedjes aan een groter publiek wil laten horen? Dus het wordt vervolgd en in de tussentijd hieronder een greep uit mijn eigen repertoire op mijn soundcloud account:

Stream muziek van Pieter Boele | Luister gratis naar nummers, albums, afspeellijsten op SoundCloud

Mocht je in de nabije toekomst een feest willen geven dan draag ik daar zeer graag muzikaal aan bij. 

 

Pieter Boele Band
Pieter Boele Band
Mainstage Pop Rock Coverband
Mainstage Pop Rock Coverband
Pieter Boele
Pieter Boele